sobota, 29. oktober 2011

...DOBRODOŠLI...






Blog je vrsta Internet-dnevnika, u svijetu uveliko prihvaćen model povezivanja Internet-korisnika. Blog je skraćenica od engleske riječi weblog i može se prevesti kao mrežni dnevnik.
Na ovoj web-stranici ću da iznosim razmišljanja i stavove,sebe kao i drugih. Moj cilj je da bez ikakvih ograničenja širim znanje, ideje, radost i nadu među našim posjetiocima. Svi koji misle da se znanje i kreativnost mogu i trebaju ograničiti ili kontrolisati,nisu u pravu.Važno je da ove poruke odu u svijet (nebitno je ime autora) da ih netko pročita, zamisli se nad njima i uradi ono što je najbolje za njen ili njegov život ...

Zašto baš ovakav BLOG ?
     Zato što mi je dosadilo da na raznim stranicama pronalazim sve i svašta, kad sve što želim možem imati na jednom mjestu. Stoga rodni zavičaj funkcioniše kao temeljna a raskrsnica razmišljanja i govor moje duše kao centralna baza kojima još pripadaju i druge:

Ipak, mnogo više od svega, ovo je moj način da se izborim protiv prolaznih i površnih vrijednosti koje nam nameće moderan život, utočište od svakodnevnog stresa kroz koji ću pokušati da radim o centralnoj temi života svakog od nas – Sreći. Uz sreću obično ide i traganje za smislom življenja koji je mnogima u jurnjavi za ‘boljim’ životom izmakao, te uspjehu koji je nužno posljedica osmišljenog, ispunjenog i srećnog života, a ne kako mnogi danas misle, svrha sama po sebi.

Nadam se da ćete zajedno samnom uživati u zajedničkom nam BLOGU.


Dobro mi došli !!

Gotovo svima nam nedostaje iskrenost, ljubav, topla ljudska riječ, bliskost, pažnja!
Gotovo svima pa i meni…
Suština svega je da se čovjek ne preda, da istraje na svom putu, da ne izda sebe, da nauči da poštuje život, da pronađe ljepotu i mogućnost napretka u svemu! A prije svega da prihvati realnost onakvu kakva jeste jer će tek onda, tek tada, moći da je promijeni! U protivnom neće ni biti svjestan ponora u kome se nalazi…
ČOVJEK TREBA DA IZNESE SVOJU ISTINU, DA JE KAŽE GLASNO, DA SE NE STIDI SEBE I ONOGA ŠTO JESTE! Nema druge! Jer čim glasno kažemo ono što nas muči bol je neuporedivo manja!
Uvjek kada osjećam strah kažem sebi – šta god da se desi, preživjećeš! Takve stvari koje te muče ne ubijaju! Nikoga nisu ubile, pa neće ni tebe! Pa i ako ne preživiš, pa šta?! Bar si živjeo?! Bar si se radovao trešnjama u maju, bar si se radovao aprilu, junu, decembru?! Bar si voljeo, ljubio, patio, radovao se filmovima, muzici, drugim ljudima, sebi! BAR SI ŽIVJEO?!
A koliko je onih kojima je i to bilo onemogućeno?!
Život je toliko lijep da je lijep i kad nije! Život je toliko bogat da je bogat i kad je siromašan! Najveća ljepota je upravo u tome što nam je omogućeno da učestvujemo u svemu tome! U tom fenomenalnom nestvarnom prostranstvu koje uvjek iznova rađa nove životne oblike i raduje!
I zato svako od nas treba da razvije to divno osjećanje da zagrli rukama čitav svijet, da zavoli sebe i sve oko sebe?! Da zavoli svako stanje u kome se nalazi i da u njima prepozna pulsiranje života, odjeke vremena,povijest, slobodu. Ili bar da prihvati, da pokuša da razumije, ukoliko ne može sve da voli?!

I na kraju, gdje ćeš veći motiv za život od samog života?! Nema ga, ne postoji…


Neka je žena sanjala da je ušla u veliku trgovinu i tu je, na svoje ogromno iznenađenje, vidjela Boga za pultom.
“Šta prodaješ?” upitala je.
“Sve što ti srce zaželi” odgovori Bog.
Žena je jedva povjerovala u ono što je čula
i odluči tražiti ono najbolje što ljudsko srce može zaželjeti.
“Hoću mir za dušu, i ljubav, i sreću, i mudrost,
i slobodu od straha”, reče.
Potom, nakon kratkog razmišljanja, doda:


“Ali ne samo za mene, već za svakoga na svijetu.”
Bog se nasmijao. “Mislim da si me pogrešno shvatila, draga moja”, reče Bog.
Ovdje ne prodajemo plodove. Samo sjeme.




... NAŠA PLANETA ...


OBAVEZNO POVEĆAJTE NA CIJELI EKRAN






Sreća postoji za one koji plaču, one koji su povrijeđeni, one koji traže i one koji se trude, jer samo oni znaju cijeniti ljude koji dotaknu njihov život.

Čovjek je čitav život u potrazi za jednim domom. Jedini dom u kojemu mogu vječno stanovati je ljubav.



...PRIRODA...

                                                                                    



                                                                              






Ti... Da, ti... Ovo tebi pišem.

Znam da ovo čitaš. I želim da znaš da ovo pišem samo zbog tebe. Nitko drugi neće razumjeti. Nitko drugi ne zna. Oni misle da je ovo za njih. Ali nije. Pišem ovo za tebe.
Želim da znaš da je život…težak. Svaki dan može biti mučan. Može biti mučno ustati ujutro. Izvući samu sebe iz kreveta. Montirati na sebe taj osmijeh. Ali želim da znaš da je upravo smijeh ono što me ponekad pokreće. Trebaš znati da si ti, čak i u lošim periodima, izuzetna. Jesi.
Trebala bi biti srećna. Ti si prelijepa.
Znam da vrijeme možda nije savršeno. Možda ćeš morati okrenuti leđa vjetru i osjetiti kako te hladnoća pecka po nosu. Međutim, znaj da ti to bar možeš osjetiti. Barem možeš uživati u toplim zracima sunca na svom licu. Ili u hladnom januarskom vjetru koji te ujeda za obraze. Znaš li šta to znači?
Da si živa!
Ne brini. Sve će biti u redu.





...........oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu
oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌS..........      

...........oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu
oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌS..........
      
                                                                 

7 komentarjev:

  1. Dobra stranica . Super

    OdgovoriIzbriši
  2. ti si naš ćovjek . Stran ti je super ima svega po malo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvalaa vam i svakako dobrodošli na naš zajednički blog,lijepo je kada znaš da nisi sam .. hvalaaa :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš su lijepe slike odmah sam ih spremio i videi za pet.. Hvala na dobrodošlici! :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Molim i uvjek nam dobrodošao Emanuel ... hvala ti :D

    OdgovoriIzbriši